Trädvård & Beskärning

TRÄDVÅRD & TRÄDBESKÄRNING

JÖNKÖPING

Trädvård & Trädvårdsarbete

När det gäller beskärningsuppdrag så utgår vi för vad som är bäst för trädet men som samtidigt gynnar ägaren till träden. Det viktigaste med beskärning är att det görs under rätt tidsperiod, att man lägger snittet rätt och att man rengör (steriliserar) verktygen mellan varje träd, buske eller snitt. För med bra och rena verktyg går arbetet lättare och är skonsammare mot trädet.


Plantering , kontroll och underhåll av träd

Trädvård eller trädvårdsarbete kallas det arbete som omfattar plantering, kontroll och underhåll av träd, för att de ska hålla sig friska och vara säkra för omgivningen. Vi erbjuder trädtjänster till privatpersoner, företag, föreningar, kyrkor och städer. Nedan finner du dom tjänster vi utför regelbundet och är riktigt kunniga på.


Beskära fruktträd 
Beskärning av fruktträd görs för att trädet ska klara av all tung frukt och för att sätta fart på tillväxten. Träd som beskärs väl mår bra och åldras inte i förtid. Vi kan hjälpa er påverka både mängd, kvalitet och storlek på frukten. Vi hjälper er även att hålla era fruktträd i rätt storlek och form så att ni kommer åt att plocka frukten när det blir dags. När på året det är bäst att beskära är beroende av trädart, vårvinterbeskärning är många gånger att föredra. Då är risken för svampangrepp som minst.

 

Varför ska du besäkra träd?

  1. Få in ljus och luft i kronan
  2. Få ett vackert format träd
  3. Få en jämn skörd av bra kvalité


Beskärning av träd

Underhållsbeskärning av träd: Vid en underhållsbeskärning plockar man bort allt torrt och dött i kronan. Man ser även över kronans uppbyggnad och tar bort grenar som kan medföra problem för trädet i framtiden.


Kronreducering: Utrymmet i städerna blir allt mindre och ibland så kan man behöva reducera ett träd för att det ska kunna ha en fortsatt framtid på den plats det står på. Det går att reducera en trädkrona med ca. 10–20 % och fortfarande ha ett välmående och fint träd som står kvar till kommande generationer. Vid en kronreducering försöker vi alltid behålla den naturliga formen på kronan trots att omfånget på kronan blir betydligt mycket mindre.


Säkerhetsbeskärning: Vid säkerhetsbeskärning så tar vi bort alla grenar som kan medföra risk för omgivningen. Det kan vara stora döda grenar eller grenar som har fastnat i kronan efter att ha blåst av i en storm.


Hamling/Formbeskärning: Vissa träd ska hamlas eller formbeskäras för att uppnå sitt kulturiskt rätta utseende eller funktion.


Uppbyggnadsbeskärning:För att ett ungt träd ska få så bra start i livet som möjligt så bör man göra uppbyggnadsbeskärningar på dem. Vid denna metod av trädbeskärning så tar man bort grenar som kommer bli problem i framtiden. Man ser även till att trädet får en bestämd topp så det inte bildas co-dominanta stammar.

1.

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi snarast till dig för att hitta en tid att träffas där vi gemensamt går igenom era behov. 

2.

Hembesöket är alltid kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. 

3.

Vi ser framemot att hjälpa dig och vår ambition är att börja så snart som möjligt, normalt inom en till tre veckor. 

Intresseanmälan

 
 
 
 
 
Ja
 
 

Kontakta oss

Det går självklart även bra att kontakta oss direkt via e-post eller telefon. Vi kan oftast starta inom 1 till 3 veckor efter gjord beställning.

MIKAEL HULTING

Verkställande Dräng


Besöksadress: Björnebergsvägen 1

Postadress: Dalviksringen 17

Telefon: 036 - 860 21 10

Email: info@hultings.se

JOBBA HOS OSS

 

På Hultings är vi proffs som gör jobbet ordentligt. Vill du bli en del av vårt team? Ansök redan idag!