Trädfällning

Trädfällning

kvalificerade och licenserade trädfällare 

Vi fäller träden säkert oavsett plats


Vi kan åta oss mindre avverkningsuppdrag, fälla enskilda träd på tomter och fastigheter samt även utföra stubbfräsning i samband med trädfällning. Vi kan också ordna med bortforsling av träd och grenar, alt. kapa till ved.

 

Vid kundbesöket så kontrollerar vi först trädets lutning och status. Är det ruttet? Finns det risk att döda grenar faller ner vid trädfällningen? Efter kontrollen så avgör vi om trädet kan fälla i sin naturliga fällriktning eller om man måste vinscha ner det, alternativt sektionsvis.


För att slå ut osäkerheter i trädfällning är det viktigt att utföraren är en kvalificerad och licenserad trädfällare. En säkerhetsbedömning för avstånd från trädet till intilliggande byggnader måste göras. Med oss kan ni känna er trygga!Sektionsfällning vid stora träd


Sektionsfällning innebär att man klättrar upp och kvistar bort grenar på vägen upp för att sedan kapa trädet uppifrån i sektioner som är hanterbara. Vi är alltid minst två man som jobbar vid sektionsfällning pga säkerhet. Då står den ena medarbetaren på marken och hjälper till med att hålla emot, styra och vinscha ner stora grenar så att de inte faller okontrollerat och förstör, samt sköter avpärrningen för bilar och gångtrafikanter.


Med oss är du alltid försäkrad vid fällning av träd


Förutom klätterutrustningen används “klättersporrar” för att underlätta arbetet i trädet. Vi har relevant utbildning, certifiering och försäkring för att säkert kunna utföra avancerade sektionsfällningar. När de görs en sektionsfällning kan man göra det genom stamklättring, riggning, linbana eller repklättring.


Vidare kan man också utföra sektionsfällning från skylift. Då står en av våra trädfällare i en maskinell liftkorg och sågar eller beskär sedan trädet därifrån. Att använda skylift kan dock förstöra marken som den framförs och parkeras på.

1.

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi snarast till dig för att hitta en tid att träffas där vi gemensamt går igenom era behov. 

2.

Hembesöket är alltid kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något. 

3.

Vi ser framemot att hjälpa dig och vår ambition är att börja så snart som möjligt, normalt inom en till tre veckor. 

Intresseanmälan

 
 
 
 
 
Ja
 
 

Kontakta oss

Det går självklart även bra att kontakta oss direkt via e-post eller telefon. Vi kan oftast starta inom 1 till 3 veckor efter gjord beställning.

MIKAEL HULTING

Verkställande Dräng


Besöksadress: Björnebergsvägen 1

Postadress: Dalviksringen 17

Telefon: 036 - 860 21 10

Email: info@hultings.se

JOBBA HOS OSS

 

På Hultings är vi proffs som gör jobbet ordentligt. Vill du bli en del av vårt team? Ansök redan idag!